ספגטי בולונז זריז בסיר אחד

פוסט זריז כזה בסיר אחד למי שאין הרבה זמן לבשל ולשטוף כלים.

ניתן להחליף את הפסטה לפסטה ללא גלוטן ובכך להפוך את המתכון לידידותי לצליאקים. יש לשים לב לשינוי זמני הבישול בהתאם לפסטה שבחרתם ואופיה בבישול.

מצרכים:

סיר בינוני שיוכל להכיל את הספגטי

חצי חבילת ספגטי לבחירתכם(אני השתמשתי בפסטה מועשרת בחלבון)

שמן זית

בצל גדול

4 שיני שום

כוס שבבי סויה יבשים(אפשר גם טחון מן הצומח)

פפריקה מתוקה

כמון

אורגנו

בזיליקום

שבבי צ'ילי חריף

מלח

פלפל

עגבניות מרוסקות – כ700 גרם

הכנה:

נחמם שמן זית בסיר ונוסיף את הבצל קצוץ. שימו כמות מכובדת של שמן, נצטרך את זה להמשך.

נטגן במשך כמה דקות, נוסיף את שיני השום פרוסות/קצוצות ותבלינים. שימו הרבה כמון.

לאחר כדקה להוסיף את שבבי הסויה(או הטחון) – ללא השרייה מראש. כן כן, יבש. אל דאגה, הם יספגו מנוזלי הרוטב ועל הדרך את כל הטעם.

נטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב כדי שכל השמן ששמנו קודם יצפה יפה את הטחון עם התבלינים.

נוסיף את העגבניות המרוסקות, ומעט מים רותחים(חצי כוס-כוס) ונערבב היטב.

נביא לרתיחה.

עכשיו ככה, פסטה רגילה צריכה כ8 דקות בישול בהרתחה כדי להיות אל דנטה. במקרה שלי השתמשתי בפסטה עם תוספת חלבון שמצריכה כ12+ דקות, לכן אצלי הוספתי את הפסטה כבר בשלב הזה ושברתי אותה לחצי כדי שתכנס ישר כולה לרוטב.

אם תשתמשו בפסטה רגילה, תנו לרוטב קצת לבעבע כחמש דקות לפני שתוסיפו את הפסטה.

לאחר הוספת הפסטה נערבב כל כמה דקות כדי לפזר את הפסטה באופן אחיד ושלא תדבק אחת לשנייה ושהרוטב לא ידבק לסיר(כי אנחנו עדיין על אש גבוהה).

נבשל על אש גבוהה כ8-12 דקות(לפי הפסטה) ולאחר מכן ננמיך מעט את האש.

הרוטב אמור להסמיך כבר(בגלל העמילנים של הפסטה) ולהצטמצם(בגלל ספיחת הנוזלים לשבבי הטחון ולפסטה.

נמשיך לערבב עד לצמצום לפי טעמכם.

להגיש בליווי פתיתי שמרי בירה/פרמז'ן טבעוני.

*ניתן לשדרג את הבולונז ע"י הוספת גזר מגורד/חתוך לקוביות קטנות ולטגן ביחד עם הבצל, אבל כאן טיגון על אש נמוכה לפחות עשר דקות.

ניתן להוסיף קוביות גמבה, סלרי קצוץ הכל לפי טעמכם.

בחרתי באפשרות הכי זריזה, אבל בהחלט ניתן לשדרג.

בתאבון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s