ניוקי ברוטב בטטה קארי חריף

מנה טעימה, פשוטה עם טוויסט פיקנטי שגדולתה שכל כולה בסיר אחד.

מצרכים:

בטטה אחת גדולה או שתיים קטנות – חתוכות לקוביות

חצי בצל גדול או שני בצלים קטנים – לקצוץ לקוביות

עגבנייה גדולה או שתיים קטנות – לחתוך לקוביות

פטריות פרוסות(פחית שימורים או סלסלה)

3 שיני שום – פרוסות

חבילת ניוקי לבחירתכם

פחית קרם קוקוס

כף משחת קארי אדומה(אפשר פחות אם לא אוהבים חריף)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטכם

רבע כפית טימין

קורט אגוז מוסקט טחון

בצל ירוק פרוס(לעיטור)

פתיתי שמרי בירה/גבינה טבעונית להגשה

הוראות הכנה:

נתחיל בבישול הבטטה לריכוך. כאשר היא רכה, נשמור את המים ונוציא את הבטטה למסננת.

נמעך לפירה את הבטטות.

נשתמש במים שספגו את טעם הבטטה כדי לבשל את הניוקי לפי ההוראות על האריזה.

נשפוך את הנוזלים ונסנן את הניוקי. באותו הסיר, נוסיף שמן זית ונקפיץ את הניוקי למשך כמה דקות תוך ערבוב תמידי. תיווצר שכבה קריספית, חלקה תדבק לסיר.

*למי שיש Air fryer, כמובן שניתן להשתמש בו.

נעביר את הניוקי לצלחת, לא לשכוח לגרד את השאריות שנדבקו לסיר עם כף עץ(קראנצ'י בטירוף) . ונתחיל להכין את הרוטב.

נטגן את הבצל להזהבה.

נוסיף את העגבניות והשום ביחד עם מלח ופלפל ונטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.

נוסיף את הטימין ואת הפטריות ונטגן תוך כדי ערבוב לצמצום.

נוסיף כף של משחת קארי(אפשר פחות אם לא אוהבים חריף) , נערבב היטב ונוסיף את פחית קרם הקוקוס.

נביא לרתיחה ונוסיף את פירה הבטטה שהכנו, נערבב היטב.

נביא שוב לרתיחה, ננמיך את האש, נוסיף את אגוז המוסקט ונבשל מכוסה כחמש דקות.

נכבה את האש, נוסיף את הניוקי, נערבב ונגיש חם.

נעטר עם בצל ירוק קצוץ.

ניתן לפזר מעל גבינה טבעונית /פתיתי שמרי בירה לפי טעמכם.

בתיאבון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s