קציצות טופו ללא גלוטן

קציצות רכות וטעימות, ללא גלוטן, טעימות יותר למחרת ההכנה.

כ98 קלוריות לקציצה, כ7 גרם חלבון, כ5 גרם פחמימות וכ6 גרם שומן.

מצרכים(כ26 קציצות):

1 ק"ג טופו

1 כוס אגוזי מלך

3 כפות פשתן טחון מעורבבים עם 4 כפות מים

חצי גבעול כרישה(אפשר גם שלם).

3-5 שיני שום

2 קישואים

צרור פטרוזיליה

1 תפוח אדמה מבושל עם הקליפה(הקליפה תשמור על הטעם, אני אוהב, אך לא חובה).

שקית אבקת אפייה(לאווריריות, לא חובה).

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח

פלפל שחור

2 כפות תבלין גריל עוף

הכנה:

נחתוך את הכרישה לטבעות ונטגן בשמן זית כמה דקות. נוסיף את שיני השום ונטגן לעוד כמה דקות. נסיר מהאש ונשים בצד.

נערבב את הפשתן הטחון עם מים ונשאיר בצד כדי שהעיסה תסמיך(תשמש כחומר מקשר במקום ביצה).

נחתוך את הקישואים בצורה גסה.

נחתוך את תפוח האדמה המבושל עם הקליפה.

נקצוץ את האגוזים.

נחלק את הטופו לשני חצאים – חצי אחד נסחט מנוזלים, את החצי השני לא נסחט. נחתוך לקוביות.

נכניס כל חומרי הגלם שהכנו למעבד המזון ונעבד עד למשחה אחידה(מכיוון שמעבד המזון שלי לא גדול במיוחד, חילקתי את העבודה לשני חלקים וערבבתי היטב לאחר מכן בקערה).

ממליץ לטחון את הטופו הסחוט גס ואת הטופו הלא סחוט למשחה. מוסיף למרקמים של הקציצה.

נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם האישי.

נחמם תנור ל180-190 מעלות טורבו. נשמן תבנית עם נייר אפייה וניצור קציצות עם ידיים מעט רטובות בגודל של כף.

נזליף מעט שמן ונכניס לתנור לכ20 דקות, בהתאם לחום התנור שלכם.

נוציא את התבנית, נהפוך בעדינות את הקציצות ונחזיר לתנור לעוד כ5-10 דקות להזהבת הצד השני. להזהר מאפיית יתר, לא נרצה לייבש לגמרי את הקציצות.

כאשר הקציצות השחימו, נוציא את התבנית וניתן להן לנוח קצת כדי שיתייצבו מעט.

ניתן גם לטגן את הקציצות, אך הן עדינות, לשים לב שהשמן בטמפרטורה מתאימה ולא קר מדי ולא לטגן יותר מדי בבת אחת, מכיוון שטמפרטורת השמן צונחת ואז הקציצות יספגו שמן ולא יאטמו טוב בהתחלה ועלולות להתפרק כתוצאה מכך.בתאבון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s