קציצות לוביה ברוטב קארי ירוק

אז קיבלתי מדודה שלי מטחנת בשר שמתחברת לקיטצ'ן אייד.

מה לטבעונים ולמטחנת בשר אתם שואלים?

הטחינה במטחנת בשר שונה מהטחינה במעבד המזון מכיוון שהיא גסה יחסית וניתן יותר לשלוט עליה.

מה שאומר שניתן לקבל עיסות לקציצות/בורגרים אווריריים יותר ופחות דחוסים. "בשר" טחון נוח לעבודה.


אז הקציצות עשויות ממספר בודד של רכיבים זולים שניתן לקנות בכל מקום והן ללא גלוטן.

כמובן שאם אין לכם טוחן, אפשר להשתמש במעבד מזון, אך חשוב לא לטחון למשחה, אלא שישאר קצת גס.

מצרכים לכ40 קציצות:

כ250 גרם שעועית לוביה – מושרת בהרבה מים ל12 שעות (גם לילה זה בסדר).

כוס עדשים כתומות מושרות ללילה (השתמשתי בשלמות, אם יש לכם חצויות זה גם בסדר ואפשר להשרות רק כ3 שעות).

1 כוס אורז – לפני בישול

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

2 בצלים

1.75-2 כפיות שטוחות מלח

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

פלפל שחור

הכנת הקציצות:

נשטוף את השעועית והעדשים שהשרנו מבעוד מועד.

נקצוץ את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.

נבשל את השעועית בסיר עם הרבה מים לריכוך. את העדשים לא נבשל.

נסנן ונעבור לקערה לצינון.

בזמן בישול השעועית נכין את האורז:

בסיר עם תחתית עבה נשים מעט שמן ונוסיף את האורז, כחצי כפית מלח ונטגן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כדקה.

נוסיף 2 כוסות מים רותחים, נערבב, נביא שוב לרתיחה ונעביר לאש הכי קטנה על עוצמה הכי נמוכה.

נכסה את הסיר ונבשל 12-13 דקות. נוריד את המכסה, נערבב וניתן לאורז להתקרר.

לאחר שכל הרכיבים שלנו הצטננו, נעביר הכל לקערה גדולה, נוסיף תבלינים ונערבב טוב טוב. ניתן לטעום את התערובת בשלב זה ולהוסיף תיבול לפי הטעם.
נתחיל בעבודת הטחינה.

נשים קערה גדולה מתחת למטחנה ונתחיל להעביר כמה כפות בכל פעם, במידת הצורך להשתמש בדוחס שמגיע עם המכשיר.

נקבל תערובת גסה וניתן לה לנוח קצת למיזוג טעמים.


את הקציצות ניתן לטגן וניתן לאפות.
כמובן שמטוגן טעים יותר, אך פחות בריא.


בידיים רטובות ניקח כמות של כף ונקצץ קציצות, נסדר על תבנית משומנת ונשמן את הקציצות מלמעלה.

נכניס לתנור מחומם מראש ל180 מעלות(לא טורבו) לכ30 דקות, נוציא את התבנית, נהפוך את הקציצות ונחזיר לתנור לעוד כ10 דקות.

נוציא את הקציצות וניתן להן להצטנן קצת ובזמן הזה נכין את רוטב הקארי.


מצרכים לרוטב קארי:

שתי כפות משחת קארי צהוב(אפשר גם ירוק\אדום) – אפשר כף אחת, לפי הטעם האישי.

בצל אחד

חצי גבעול כרישה

חצי צרור כובסרה

5 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 תפוחי אדמה חתוכים

שמן זית

מעט שמן שומשום(אופציונלי)

פחית עגבניות מרוסקות

פחית קרם קוקוס

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


הכנת הרוטב:

נטגן בשמן זית את הבצל, כרישה, גזר ושום.


נוסיף את תפוחי האדמה ונטגן עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב.

נוסיף את משחת הקארי מעורבבת עם מעט שמן שומשום(הארומה שלו יחסית חזקה, אז ממש מעט).


נערבב טוב טוב שהמשחה תצפה את כל הירקות ונטגן כמה דקות.

נוסיף את הכוסברה הקצוצה ונטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.


נוסיף את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות ונערבב טוב.

נביא לרתיחה וננמיך את האש, נבשל עד לריכוך הגזר ותפוח האדמה ולצמצום הרוטב.

כאשר מוכן, נכבה את האש ונוסיף את הקציצות לרוטב.

ניתן לאכול בליווי אורז לבן, אבל בהחלט טעים גם ככה.

בתאבון

10 תגובות בנושא “קציצות לוביה ברוטב קארי ירוק

  1. בס"ד

    היי שוב,
    שאלה, מנסיון העבר במתכון אחר שלך, בעניין הכמויות אני רואה שהוספת לרוטב רק כ 12 קציצות
    זאת אומרת שאת שאר הקציצות הקפאת נכון ?
    ונראה לי שאתה צריך להוסיף לרכיבי הרוטב גם כוסברה.

    בתודה על המענה,
    הודיה

    אהבתי

  2. בס"ד

    בשמחה.
    אגב, ממליצה בחום, לעדכן במתכון ליד ה 40 קציצות שבעצם לרוטב המדובר, מתאים לכמות של כ 12 קציצות ואת השאר הקפאת.

    שבת שלום,
    הודיה

    אהבתי

  3. המנה יוצאת חריפה/פיקנטית? מתאימה לילדים?
    מניסיוני עם קארי אדום הוא מאוד חריף. הירוק פחות?

    אהבתי

    1. הי נינה. קארי היא תערובת תיבול חריפה. ככל שמשתמשים בפחות החריפות תהיה פחות חזקה ויותר לכיוון הפיקנטי.
      האם מתאימה לילדים? הכל תלוי בילד… אם יש לך הרגשה שהילדים לא אוהבים חריף וכן פיקנטי, אפשר להשתמש בכפית או אפילו בפחות.
      במידה ולא טולרנטים להרגשות האלו, ניתן להסיר לגמרי.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s