מתכון ראשון בבלוג לשנת 2019.
כפי שחלקם בטח שם לב, הבלוג לא התעדכן תקופה, חיים שנכנסים באמצע וזה.
אז בין לבין יש לנו מזג אוויר חורפי ולא מתחשק כל כך לצאת מהבית. בשביל זה יש לנו מתכון מנחם ומחמם כזה שעושה שמח בפה ומנחם בבטן.
לקציצות(כ24 קציצות):
2 קישואים גדולים/4 קטנים
בצל גדול
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
חבילת טופו(כ300 גרם), אפשר יותר(השתמשתי בטופו עם בזיליקום, אפשר כל טופו).
4 שיני שום
שני גבעולי סלרי שלמים
צרור פטרוזיליה
חצי כוס קמח חומוס
חצי כוסות קמח עדשים כתומות
חצי כוסות פירורי לחם
פפריקה מתוקה
כמון
תבלין גריל
1-1.5 כפיות מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
לגרד את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה והבצל ולהעביר לקערה(אני השתמשתי במעבד מזון עם דיסקית מתאימה).
שימו לב – לא לסחוט עדיין את הירקות.
להכניס למעבד מזון את הטופו ביחד עם הפטרוזיליה, סלרי, שיני השום וחצי מכמות התערובת שגיררנו ולעבד למשחה.
את שאר המגוררים לסחוט ולערבב בקערה ביחד עם הטופו הטחון.
להוסיף פירורי לחם, קמח חומוס, קמח עדשים ותבלינים. ולערבב היטב.
לטעום ולתקן תיבול.
שימו לב, התיבול צריך להיות חזק יותר ממה שרגילים, כי הטעמים מתעדנים לאחר ההכנה.
להכניס את התערובת למקרר לספיגת טעמים והתמצקות כחצי שעה-שעה.
בינתיים נכין רוטב חריימה(המתכון בהמשך הפוסט).
נשמן בנדיבות תבנית עם נייר אפייה(לי נגמר, שימנתי ישירות את התבנית), נרטיב את הידיים ונקצץ קציצות בינוניות.
נסדר על התבנית, נשמן את החלק העליון של הקציצות ונאפה בתנור שחומם מראש ל180-200 מעלות(בהתאם לעוצמת התנור שלכם) למשך כ20 דקות.
נוציא את התבנית, נהפוך את הקציצות בזהירות ונמשיך לאפות עוד כעשר דקות.
לאחר שהקציצות השחימו, נוציא אותן להתקרר מעט ולהתמצק.
המצרכים לרוטב:
בצל גדול.
3 שיני שום
2 פלפלים חריפים
1 גזר
חצי גמבה
1 רסק עגבניות קטן
2-3 עגבניות בשלות
2 דפי אצות נורי
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
שמן זית
הכנת הרוטב:
נתחיל בלקצוץ את הבצל והגזר ולטגן על אש נמוכה כעשר דקות(לא לשרוף), תוך כדי נוסיף את הגמבה קצוצה דק, פלפלים חריפים פרוסים ואת השום פרוס.
נוסיף את העגבניות שחתכנו לקוביות ונוסיף את האצות – נקפל כמה קיפולים ונגזור רצועות דקות עם מספריים. נמשיך לטגן כמה דקות ונוסיף את הרסק.
נתבל ונערבב ונוסיף מים. כמה? לפי העין. נרצה לבשל את הרוטב כחצי שעה שיצטמצם קצת, לכן לא נרצה הרבה מים.
נביא את הרוטב לרתיחה וננמיך את הלהבה.
לפני ההגשה, נכניס את הקציצות לסיר עם הרוטב, נכסה אותן עם רוטב ולהגיש.
בתאבון
.
יצאו ממש ממש טעימות! תודה!
אהבתיאהבתי
יופי, אני שמח שאהבת 😊
אהבתיאהבתי