זמן רב שלא העלתי מתכון.
בין העבודה ולדברים אישיים נוספים, פשוט לא מצאתי יותר מדי זמן להכין מתכונים חדשים.
והפעם, קציצות שעועית לבנה רכות ונימוחות. קציצות שישמחו לליווי אורז, תבשילים או לקפוץ לתוך סנדוויץ' לעבודה.
יש להשתמש בשעועית לבנה לאחר השרייה של לילה ובישול לריכוך מלא, זו הסיבה שתמיד כשאני משרה ומבשל קטניות, אני עושה כמות גדולה, מחלק לשקיות ומקפיא – כך תמיד יש לי מצרכים כאלו בשלוף ואפשר להיות ספונטני.
כמובן שאפשר לשחק עם התיבול, הקטניות, העשבים ורכיבים נוספים לפי ראות עיניכם, הכל הולך ואני מאמין שמה שתעשו, יצא טעים.
מצרכים:
שתי כוסות שעועית לבנה – לאחר השרייה ובישול לריכוך מלא
בצל גדול
5 שיני שום
כמון
חצי צרור\צרור פטרוזיליה – ניתן להחליף בכוסברה
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
פפריקה
כף קטשופ
כפית חרדל
קמח – לפי העין והרגש, רק לאיחוד הרכיבים.
הכנה:
קוצצים את הפטרוזיליה.
נקצוץ את השום והבצל.
נטגן את הבצל ביחד עם הכמון כמה דקות תוך כדי ערבוב, נוסיף את השום ונמשיך לטגן עוד קצת.
נעביר את השעועית המבושלת לקערה ונמעך אותה עם מועך פירה.
נוסיף לקערה את הבצל המטוגן ושאר הרכיבים, נערבב היטב ונטעם לצורך שיפור טעמים.
מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות ואיחוד הטעמים.
נחמם תנור ל180-190 מעלות(תלוי בתנור), נפרוס נייר אפייה על תבנית, נרסס בשמן.
יוצרים מהתערובת קציצות עם ידיים מעט רטובות, מסדרים בתבנית ומרססים שמן מעל.
מכנסים לתנו לכ15-20 דקות(תלוי בתנור כמובן), מוציאים, הופכים ומכניסים שוב לעוד כ10-15 דקות.
מוציאים, מצננים קצת ומגישים.
בתאבון.
אני רואה שבתמונה יש גם קמח ולא רשום במצרכים?
אהבתיאהבתי
שלום טלי.
אכן יש קמח, כנראה הושמט בטעות.
אתקן את המתכון בקרוב.
תודה.
אפשר להוסיף קמח, בהתאם לצורך, רק לאיחוד הרכיבים.
אהבתיאהבתי
אויש…. עכשיו אני רואה את הענין עם הקמח…. לכן הקציצות שלי לא יצאו טוב…..חבל שלא תוקנה הטעות
אהבתיאהבתי
הי ענת.
צר לי שלא הצליח לך.
אם תשימי לב ברשימת המצרכים, הרכיב האחרון הוא קמח, מצויין להוסיף לפי העין לאיחוד. יכול להיות שפספסת את זה. 😔
אהבתיאהבתי
בס"ד
ניר שלום, תודה על המתכון נראה קל להכנה וטעים מס' שאלות בבקשה:
האם ניתן להשמיט מהמתכון את פירורי הלחם ולהכין הקציצות גם משעועית אדומה.
לגביי הקמח האם ניתן לשים קמח חומוס או עדשים.
בתודה מראש על התשובות, הודיה
אהבתיאהבתי
הי הודיה.
פירורי הלחם נותנים נפח לקציצות, לא מומלץ להשמיט לגמרי.
אפשר במקום לשים לחם לבחירתך לאחר השרייה במין וסחוט.
במידה ואת נמנעת מגלוטן, אפשר לנסות לוותר, לא יודע לומר לך איך זה יחזיק.
שווה לנסות כמה קציצות בודדות ככה ובמידת הצורך לשפר את שאר העיסה.
ניתן לשים כל קמח שתרצי במקום הקמח הרגיל.
לגבי שעועית אדומה, אפשר, רק לוודא שהן מספיק מבושלות ורכות.
אהבתיאהבתי
בס"ד
ניר צהריים טובים,
תודה רבה על המענה. אכן אני נמנעת מגלוטן.
בכל אופן בהזדמנות הקרובה אנסה להכין הקציצות.
שיהא לך יום נפלא ותודה שוב על המתכונ/ים !
בברכה,
הודיה
אהבתיאהבתי
תודה.
תעדכני.
🙂
אהבתיאהבתי
בס"ד
ניר צהריים טובים,
רציתי לעדכנך שהכנתי הקציצות משעועית לבנה ואדומה עם שינויים "קלים".
ראשית בגלל הגלוטן הורדתי פירורי הלחם וגם קמח לא הוספתי, אך במקום הוספתי כף שמרי בירה שהבנתי שזה עוזר להדבקה בקציצות. לעניות דעתי יצא קצת יבש נראה לי שצריך להוסיף בפעם הבאה עגבניות מגוררות.
בכל אופן אימי אמרה שזה יצא מעולה והיא לא טבעונית !!!
אז תודה שוב על המתכון,
שיהא שבוע טוב
הודיה
אהבתיאהבתי
הי הודיה.
תודה רבה על הפרגון.
אכן, הרעיון של להוסיף עגבניות מגוררות הוא מעולה.
לעיתים אני עושה זאת או מוסיף רסק עגבניות.
אהבתיאהבתי
בס"ד גם אני חשבתי על רסק עגבניות… (-;
אהבתיאהבתי
רסק העגבניות מוסיף לחות, מדביק, מוסיף טעם וצבע.
אהבתיאהבתי
תודה על המידע… לא ידעתי שהוא גם מדביק !
אהבתיאהבתי
לא כתבת כלום על ביצים. יש ביצים? כמה?
אהבתיאהבתי
שלום.
הבלוג הוא טבעוני, אין כאן רכיבים מן החי, ביניהם ביצים, מוצרי חלב, דבש, דגים ובשר.
אהבתיאהבתי
שלום
האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? אם לא…אשמח להסבר. תודה
אהבתיאהבתי
הי נטלי. מאמין שאפשר, לא רואה סיבה שלא. אם היא מגיעה ברוטב, אז רק לשטוף במסננת.
אהבתיאהבתי
הכנתי, עם כוסברה במקום פטרוזיליה, שעועית מקופסת שימורים והוספתי גזר מגורר. יצא מעולה! מחזיקות ולא מתפרקות. תודה על המתכון
אהבתיאהבתי
יופי, שמח לשמוע 😊
אהבתיאהבתי
נשמע טוב. רוצה לנסות.
האם 2 כוסות שעועית זה לפני הבישול או אחרי? כלומר-כמה שעועית להשרות ?
אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
והאם לאפות בטורבו או בתכנית של פס למעלה פס למטה?
אהבתיאהבתי
הי. שתי כוסות של שעועית לאחר בישול. השרייה של כמות קטנה יותר תניב את התוצאה הזו, מאמין שכוס לפני השרייה.
לא השתמשתי בשיבולת שועל, אך מאמין שניתן לטחון מעט ולהוסיף וזה ידביק. יש לשים לב להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
לגבי אפייה, קציצות אני אופה בטורבו.
אהבתיאהבתי
תודה. ננסה (:
אהבתיאהבתי
בהצלחה. אשמח לעדכון ☺️
אהבתיאהבתי
שלום! תודה רבה על המתכון.
האם מתאים להעביר את הקציצות לסיר עם רוטב באיזשהו שלב? אשמח לדעתך
אהבתיאהבתי
הי חמוטל.
לא מומלץ להשאיר בסיר רוטב מכיוון שבאיזשהו שלב הן יתרככו מדי ויתחילו להתפרק.
כן ניתן לשים בסיר רוטב מוכן לזמנים קצרים לטובת ספיגת טעמים ומשם להגיש. ללא בעבוע של הרוטב.
אהבתיאהבתי
יצא טעים מאד תודה על המענה!
אהבתיאהבתי