קציצות שעועית לבנה 

זמן רב שלא העלתי מתכון.

בין העבודה ולדברים אישיים נוספים, פשוט לא מצאתי יותר מדי זמן להכין מתכונים חדשים.

והפעם, קציצות שעועית לבנה רכות ונימוחות. קציצות שישמחו לליווי אורז, תבשילים או לקפוץ לתוך סנדוויץ' לעבודה.

יש להשתמש בשעועית לבנה לאחר השרייה של לילה ובישול לריכוך מלא, זו הסיבה שתמיד כשאני משרה ומבשל קטניות, אני עושה כמות גדולה, מחלק לשקיות ומקפיא – כך תמיד יש לי מצרכים כאלו בשלוף ואפשר להיות ספונטני.

כמובן שאפשר לשחק עם התיבול, הקטניות, העשבים ורכיבים נוספים לפי ראות עיניכם, הכל הולך ואני מאמין שמה שתעשו, יצא טעים.

מצרכים:

שתי כוסות שעועית לבנה – לאחר השרייה ובישול לריכוך מלא

בצל גדול

5 שיני שום

כמון

חצי צרור\צרור פטרוזיליה – ניתן להחליף בכוסברה

חצי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל

פפריקה

כף קטשופ

כפית חרדל

קמח – לפי העין והרגש, רק לאיחוד הרכיבים.

הכנה:

קוצצים את הפטרוזיליה.

20161228_112254

נקצוץ את השום והבצל.

20161228_110145

נטגן את הבצל ביחד עם הכמון כמה דקות תוך כדי ערבוב, נוסיף את השום ונמשיך לטגן עוד קצת.

נעביר את השעועית המבושלת לקערה ונמעך אותה עם מועך פירה.

20161228_110157

נוסיף לקערה את הבצל המטוגן ושאר הרכיבים, נערבב היטב ונטעם לצורך שיפור טעמים.

מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות ואיחוד הטעמים.

נחמם תנור ל180-190 מעלות(תלוי בתנור), נפרוס נייר אפייה על תבנית, נרסס בשמן.

יוצרים מהתערובת קציצות עם ידיים מעט רטובות, מסדרים בתבנית ומרססים שמן מעל.

מכנסים לתנו לכ15-20 דקות(תלוי בתנור כמובן), מוציאים, הופכים ומכניסים שוב לעוד כ10-15 דקות.

מוציאים, מצננים קצת ומגישים.

img_20161228_123257_589

בתאבון.

26 תגובות בנושא “קציצות שעועית לבנה 

    1. אויש…. עכשיו אני רואה את הענין עם הקמח…. לכן הקציצות שלי לא יצאו טוב…..חבל שלא תוקנה הטעות

      אהבתי

      1. הי ענת.
        צר לי שלא הצליח לך.
        אם תשימי לב ברשימת המצרכים, הרכיב האחרון הוא קמח, מצויין להוסיף לפי העין לאיחוד. יכול להיות שפספסת את זה. 😔

        אהבתי

  1. בס"ד
    ניר שלום, תודה על המתכון נראה קל להכנה וטעים מס' שאלות בבקשה:
    האם ניתן להשמיט מהמתכון את פירורי הלחם ולהכין הקציצות גם משעועית אדומה.
    לגביי הקמח האם ניתן לשים קמח חומוס או עדשים.

    בתודה מראש על התשובות, הודיה

    אהבתי

    1. הי הודיה.
      פירורי הלחם נותנים נפח לקציצות, לא מומלץ להשמיט לגמרי.
      אפשר במקום לשים לחם לבחירתך לאחר השרייה במין וסחוט.
      במידה ואת נמנעת מגלוטן, אפשר לנסות לוותר, לא יודע לומר לך איך זה יחזיק.
      שווה לנסות כמה קציצות בודדות ככה ובמידת הצורך לשפר את שאר העיסה.
      ניתן לשים כל קמח שתרצי במקום הקמח הרגיל.
      לגבי שעועית אדומה, אפשר, רק לוודא שהן מספיק מבושלות ורכות.

      אהבתי

  2. בס"ד
    ניר צהריים טובים,
    תודה רבה על המענה. אכן אני נמנעת מגלוטן.
    בכל אופן בהזדמנות הקרובה אנסה להכין הקציצות.

    שיהא לך יום נפלא ותודה שוב על המתכונ/ים !

    בברכה,
    הודיה

    אהבתי

  3. בס"ד
    ניר צהריים טובים,

    רציתי לעדכנך שהכנתי הקציצות משעועית לבנה ואדומה עם שינויים "קלים".
    ראשית בגלל הגלוטן הורדתי פירורי הלחם וגם קמח לא הוספתי, אך במקום הוספתי כף שמרי בירה שהבנתי שזה עוזר להדבקה בקציצות. לעניות דעתי יצא קצת יבש נראה לי שצריך להוסיף בפעם הבאה עגבניות מגוררות.

    בכל אופן אימי אמרה שזה יצא מעולה והיא לא טבעונית !!!

    אז תודה שוב על המתכון,
    שיהא שבוע טוב
    הודיה

    אהבתי

  4. הכנתי, עם כוסברה במקום פטרוזיליה, שעועית מקופסת שימורים והוספתי גזר מגורר. יצא מעולה! מחזיקות ולא מתפרקות. תודה על המתכון

    אהבתי

  5. נשמע טוב. רוצה לנסות.
    האם 2 כוסות שעועית זה לפני הבישול או אחרי? כלומר-כמה שעועית להשרות ?
    אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
    והאם לאפות בטורבו או בתכנית של פס למעלה פס למטה?

    אהבתי

    1. הי. שתי כוסות של שעועית לאחר בישול. השרייה של כמות קטנה יותר תניב את התוצאה הזו, מאמין שכוס לפני השרייה.
      לא השתמשתי בשיבולת שועל, אך מאמין שניתן לטחון מעט ולהוסיף וזה ידביק. יש לשים לב להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
      לגבי אפייה, קציצות אני אופה בטורבו.

      אהבתי

  6. שלום! תודה רבה על המתכון.
    האם מתאים להעביר את הקציצות לסיר עם רוטב באיזשהו שלב? אשמח לדעתך

    אהבתי

    1. הי חמוטל.
      לא מומלץ להשאיר בסיר רוטב מכיוון שבאיזשהו שלב הן יתרככו מדי ויתחילו להתפרק.
      כן ניתן לשים בסיר רוטב מוכן לזמנים קצרים לטובת ספיגת טעמים ומשם להגיש. ללא בעבוע של הרוטב.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s