גלידת בננה ואגוזים

לפני שבוע קניתי חבילת בננות ושכחתי אותה במכונית בשיא החום.

לא הופתעתי לגלות אותן כמה שעות לאחר מכן כאשר הן "התבשלו" להן לרמה שמעבר לאכילה קונבנציונלית.

הרשת מלאה במתכוני גלידה טבעונית על בסיס בננה, אז כנראה שלא אחדש כאן כלום, אבל כשמתחשק משהו קריר וטעים ללא נקיפות מצפון בערב חם, כל האפשרויות פתוחות.

היופי הוא בעיקר שמדובר ברכיבים טבעיים עם מינימום עיבוד, מה שאומר שמלבד שזה טעים, זה גם בריא.

מצרכים:

כ3-4 בננות בשלות מאוד, קלופות, חתוכות ומוקפאות לפחות ל10 שעות.

חבילת אגוזי מלך – כ200 גרם

חצי כוס חלב סויה ללא סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כף סילאן

הכנה:

מלבד הטעם, האגוזים מתפקדים כשומן בגלידה הזו – בלי שומן, זה פשוט יהפוך לקרח.

מתחילים בטחינת האגוזים במעבד מזון למשחה. כל כמה זמן לעצור את העיבוד ולגרד מהדפנות את האגוזים שנצמדו.

*להוציא את הבננות כעשר דקות לפני תחילת העבודה לריכוך קל.

להוסיף את הבננות, סילאן וחלב הסויה ולעבד בפולסים.

S0985111

להוסיף את תמצית הווניל ולעבד עוד קצת.

S0016001

עכשיו, תלוי בזמן העיבוד וטמפרטורת הרכיבים, יכול להיות שתהיה לכם גלידה מוכנה להגשה, או שתהיה נוזלית יותר כמו אצלי(מעבד מזון ישן וחלש שצריך להתאמץ לטחון את הבננות) ואז תצטרכו להעביר לכלי להקפאה. אני משתמש בתבנית סיליקון.

S0026002

לאחר כמה שעות בהקפאה, הגלידה מוכנה(אני הוצאתי קצת יותר מוקדם, כי פשוט לא יכולתי להתאפק).

בכל מקרה, מומלץ להוציא את הגלידה כעשר דקות לפני כדי שיהיה קל להוציא מנה.

S0056006

S0066007

אפשרויות שדרוג – שוקולד מריר, סירופ שוקולד, חלבה וככל העולה על דמיונכם.

5 תגובות בנושא “גלידת בננה ואגוזים

  1. תודה לך על המתכון המעולה הזה. וגם אם לא מקפיאים זה יכול להיות שייק נהדר. יש לי פקאנים מקורמלים שהכנתי אז ישים אותם במקום האגוזי מלך.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s