לפני שבוע קניתי חבילת בננות ושכחתי אותה במכונית בשיא החום.
לא הופתעתי לגלות אותן כמה שעות לאחר מכן כאשר הן "התבשלו" להן לרמה שמעבר לאכילה קונבנציונלית.
הרשת מלאה במתכוני גלידה טבעונית על בסיס בננה, אז כנראה שלא אחדש כאן כלום, אבל כשמתחשק משהו קריר וטעים ללא נקיפות מצפון בערב חם, כל האפשרויות פתוחות.
היופי הוא בעיקר שמדובר ברכיבים טבעיים עם מינימום עיבוד, מה שאומר שמלבד שזה טעים, זה גם בריא.
מצרכים:
כ3-4 בננות בשלות מאוד, קלופות, חתוכות ומוקפאות לפחות ל10 שעות.
חבילת אגוזי מלך – כ200 גרם
חצי כוס חלב סויה ללא סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כף סילאן
הכנה:
מלבד הטעם, האגוזים מתפקדים כשומן בגלידה הזו – בלי שומן, זה פשוט יהפוך לקרח.
מתחילים בטחינת האגוזים במעבד מזון למשחה. כל כמה זמן לעצור את העיבוד ולגרד מהדפנות את האגוזים שנצמדו.
*להוציא את הבננות כעשר דקות לפני תחילת העבודה לריכוך קל.
להוסיף את הבננות, סילאן וחלב הסויה ולעבד בפולסים.
להוסיף את תמצית הווניל ולעבד עוד קצת.
עכשיו, תלוי בזמן העיבוד וטמפרטורת הרכיבים, יכול להיות שתהיה לכם גלידה מוכנה להגשה, או שתהיה נוזלית יותר כמו אצלי(מעבד מזון ישן וחלש שצריך להתאמץ לטחון את הבננות) ואז תצטרכו להעביר לכלי להקפאה. אני משתמש בתבנית סיליקון.
לאחר כמה שעות בהקפאה, הגלידה מוכנה(אני הוצאתי קצת יותר מוקדם, כי פשוט לא יכולתי להתאפק).
בכל מקרה, מומלץ להוציא את הגלידה כעשר דקות לפני כדי שיהיה קל להוציא מנה.
אפשרויות שדרוג – שוקולד מריר, סירופ שוקולד, חלבה וככל העולה על דמיונכם.
למה דווקא חלב סויה ללא סוכר?
לאגוזי מלך אין טעם קצת מלוח? ניסית עם שקדים?
אהבתיאהבתי
שלטם מטר.
מכיוון שהסילאן גם מתוק.
כמובן שאת יכולה להשתמש בחלב לטעמך.
יום טוב.
אהבתיאהבתי
אני מאמין שכל סוג של אגוזים, כולל שקדים יתאים.
אהבתיאהבתי
תודה לך על המתכון המעולה הזה. וגם אם לא מקפיאים זה יכול להיות שייק נהדר. יש לי פקאנים מקורמלים שהכנתי אז ישים אותם במקום האגוזי מלך.
אהבתיאהבתי
תודה לך ורד.
שייק עם פקאנים מקור לים נשמע נהדר. 😁
אהבתיאהבתי